Kraamzorg Dordrecht, iets voor jouw kind?

Kraamzorg Dordrecht

Ga jij binnenkort bevallen of wil je graag meer informatie over wat kraamzorg is? Dan is kraamzorg Dordrecht echt iets voor jou. Kraamzorgeersteweek.nl helpt jou met de advies en kraamzorg. Persoonlijke zorg en service staat hoog in het vaandel. Je kan hier meer informatie krijgen over deze zorg en je kan ook een kraamverzorger krijgen voor tijdens en na de bevalling. Kom jij hiervoor in aanmerking dan krijg jij het hele proces dezelfde kraamverzorgster. Hierdoor ontstaat er een meer persoonlijk en prettig gevoel. Heb jij een uitzonderlijke situatie dan is het mogelijk om 2 kraamverzorgsters te krijgen. 

Hoelang?

Er worden op 3 momenten gekeken naar welke kraamzorg Dordrecht van toepassing is. Dit wordt de indicatiestelling genoemd. De eerste keer dat wordt gekeken is rond 32 weken bij de zwangerschapsduur. Er komt dan iemand die beoordeelt of er noodzakelijke inhoud is. Vanuit daar wordt gekeken hoeveel uren kraamzorg er nodig is. Maar niet alles is voor de bevalling bekend. Daarom wordt er ook op twee andere momenten gekeken. De tweede check gebeurd op de dag van de bevalling. Nu kan goed gekeken worden hoe de baby eruit ziet. De 3 de keer is een stuk of 3 a 4 dagen erna. Dan is het pas echt helder of er zorg nodig is. Jouw verloskundige en kraamverzorgster kijken dan samen naar de tweede en derde inschatting.

Mantelzorg

Kraamzorg gaat hand in hand met mantelzorg. De kraamvrouw is zelf verantwoordelijk voor het regelen an die mantelzorg, net als in andere zorgsituaties. Met mantelzorg bedoelen we de hulp die we vrijwillig aan elkaar geven en die we krijgen van de partner, huisgenoten, opa of oma. De kraamverzorgster doet de basis huishoudelijke taken die direct te maken hebben met de zorg voor de moeder en de baby. Voor de extra huishoudelijke taken, die de kraamvrouw tijdelijk niet zelf kan doen, wordt de mantelzorg ingeschakeld. Het is belangrijk dat je zelf tijdig afspraken maakt over de mantelzorg binnen je eigen omgeving voor de periode na de bevalling.

Extra ondersteuning

Kraamzorg is een noodzakelijke zorg, voor moeder en het kind. Voor cliënten die extra begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege een taalbarrière of sociaal-economische omstandigheden, zijn zij er ook. De kraamverzorgende van kraamzorg Dordrecht hebben ervaring en kennis die nodige ondersteuning kunnen geven.

Ben jij op zoek naar een kraamzorg Dordrecht? Neem dan een kijkje op de site van De Eerste Week voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *