Een wikkelmachine aanschaffen

wikkelmachine

Als je wilt dat je producten veilig worden vervoerd, is het belangrijk dat je de pallets wikkelt in folie. Hierdoor blijven de dozen of andere producten veilig staan op de pallet. Dit kun je heel eenvoudig doen met wikkelmachines. Een wikkelmachine doet de folie strak om de dozen heen zodat deze er niet afvallen. Zo zijn je producten op een eenvoudige manier sneller klaar voor verzending.  Natuurlijk is dit een behoorlijke investering, maar je haalt die er uiteindelijk helemaal uit. Als je kiest voor het juiste apparaat bespaar je op folie, werkuren en zal er minder schade worden berokkend aan je producten tijdens het transporteren.

Soorten wikkelaars

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten palletwikkelaars bestaan.

  1. Draaiplateau wikkelaar. De meest gebruikte methode waarbij een plateau ronddraait en de folie rond je pallet wordt gewikkeld.
  2. Hierbij staat de pallet bijvoorbeeld op de grond. Met de arm draait de machine de folie rond de pallet.
  3. Een gelijkaardige wikkelaar, alleen is het geen arm maar een grote ring die rond de pallet draait.
  4. Dit is een wikkelaar die zelfstandig om de pallet heen rijdt en de folie er omheen wikkelt.
  5. Horizontale wikkelaar. Ideaal voor horizontale verpakkingen zoals van planken of deuren.

De juiste wikkelmachine kiezen, hoe doe je dat?

Bij het kiezen van een nieuwe machine is het belangrijk om in de allereerste plaats te denken aan de veiligheid van de medewerkers. Je doet dit door te kiezen voor een machine die veilig is, maar ook door ervoor te zorgen dat het apparaat op de juiste plaats komt te staan. Voldoende ruimte rond het apparaat is belangrijk. Een wikkelmachine die voldoet aan de regelgeving rond veiligheid heeft een CE-markering, let daarop bij de aanschaf. Zorg ook voor een opleiding voor de medewerkers die ermee moeten werken. Weet je dat er zelfs wikkelmachines bestaan met een afstandsbediening. Zo kan deze bijvoorbeeld vanuit de heftruck worden bediend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *