Een deurluifel

deurluifel

In een land als Nederland valt er per jaar heel wat regen. En van regen kun je behoorlijk nat worden. Bijvoorbeeld als je bij iemand voor de deur moet wachten. Het kan ook zijn dat je naar de winkel bent geweest en met een volle zak boodschappen in de regen voor de deur naar je sleutels moet zoeken die natuurlijk helemaal onder in je handtas verstopt zitten. Wat een genot als je dan een deurluifel boven je voordeur hebt geïnstalleerd.

De voordelen van het hebben van een deurluifel

Het droog staan als het regent is niet het enige voordeel dat het hebben van een deurluifel met zich meebrengt. Een ander voordeel is namelijk dat het je huis een mooiere uitstraling geeft. Dat is mooi meegenomen voor jezelf want dat geeft je wat meer aanzien in de straat, maar het is ook een leuk extraatje wanneer je besluit om je woning te verkopen. De mensen die dan je huis komen bekijken, krijgen ook een betere indruk en het kan zelfs zijn dat je huis hierdoor sneller verkocht wordt.

Verschillende soorten deurluifels

Natuurlijk bestaan er verschillende soorten deurluifels. Er is voor elk wat wils. We zetten het even voor je op een rijtje met de voor- en nadelen.

  • Houten of kunststof deurluifel. Niet te duur en op maat te maken. Een houten deurluifel heeft een warme uitstraling. Maar het vraagt wel wat onderhoud.
  • Smeedijzeren deurluifel. Smeedijzer heeft niet veel onderhoud nodig en is elegant maar vooral sterk. Natuurlijk komt daar een leuk prijsje bij om de hoek kijken omdat het vaak handmade is en moeilijk om te plaatsen.
  • Aluminium deurluifel. Als je een deurluifel zoekt zonder nadelen, dan kom je uit bij een aluminium deurluifel. Deze zijn roestvrij, makkelijk te onderhouden en is snel geplaatst.
  • Glazen deurluifel. Hou je van een moderne look, kun je ook nog kiezen voor een glazen deurluifel. Deze vallen echter wel wat duurder uit.

Deurluifels komen bovendien in verschillende vormen. Plat om het eenvoudig te houden of gebogen voor wat meer design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *