Heb jij ook last van een glazen plafond?

Glazen plafond

Veel ondernemers en zelfs mensen die een vaste baan hebben ervaren het glazen plafond. Dit wil zeggen dat ze heus het gevoel hebben dat er meer uit hun carrière te halen valt, maar ze simpelweg niet verder groeien. Ze zitten tegen een bepaalde grens aan en het is ontzettend moeilijk om die te doorbreken. Als ook jij last hebt van een zogeheten glazen plafond dan zou je kunnen denken aan het inschakelen van een coach op dat gebied. Deze is gespecialiseerd in dit soort zaken en weet precies wat je moet doen om daar doorheen te breken. Het is daarvoor namelijk nodig dat je heel kritisch naar jezelf gaat kijken en naar het werk wat je doet. Hoe het komt dat je niet verder groeit kan namelijk met veel verschillende aspecten te maken hebben.

Hoe breek je door het glazen plafond heen?

Om te groeien moet je eerst snappen wat je voorheen tegenhield. Het kan zijn dat je bepaalde eigenschappen in jezelf nog niet hebt ontdekt, of dat de functie die je uitoefent misschien net niet helemaal aansluit bij je talenten. Daarom ga je met zo’n glazen plafond coach eerst analyseren waar jouw talenten en krachten liggen, en ook waar je misschien niet zo goed in bent. Jouw zwakke punten komen naar voren, welke misschien al laten zien waardoor je stagneert. Deze punten kun je vervolgens aanpakken, en daardoor kun je verder groeien in je loopbaan of carrière. Uiteindelijk zal blijken dat dit alles niet zo moeilijk was als het leek, zeker als je een ervaren coach in handen neemt.

Groei oneindig door als ondernemer

Zeker als je een eigen bedrijf hebt zou er eigenlijk geen glazen plafond moeten bestaan. Je kunt namelijk oneindig groeien, in tegenstelling tot wanneer je een baan hebt. Huur dus echt die coach in en zorgt dat jouw bedrijf gaat floreren als nooit tevoren. Je hebt er immers niet voor niets zo hard voor gewerkt, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *