Huwelijk of relatie

Relatietherapie Arnhem

Als je elkaar leert kennen en een wat langere tijd met elkaar opgaat ben je nog erg verliefd op elkaar. Jullie maken plannen voor de toekomst, willen we gaan samenwonen, trouwen, kinderen? Of gaan we de wereld rondreizen, blijven werken, feestjes blijven bezoeken, alles zal voorbij komen in jullie gesprekken samen. En als je verliefd bent zal je nog geen problemen zien. Als jullie eenmaal samenwonen worden jullie ook beïnvloed door factoren van buitenaf, de eerste problemen zullen langskomen en dan kun je zien of jullie op een lijn zitten of dat jullie het samen kunnen oplossen.

Relatietherapie

Maar wat nu als je het gevoel hebt dat er niet naar je geluisterd wordt, of dat jullie nog maar weinig tijd aan elkaar besteden. Dan zullen de irritaties ook oplopen. Vaak is je leven ook wat drukker geworden, misschien is de werkdruk wel erg hoog, of zijn er kinderen die aandacht nodig hebben. Misschien is het wijs om samen in relatietherapie te gaan, zoals in Arnhem. Bij deze relatietherapie wordt er niet alleen gepraat om de problemen boven tafel te krijgen, maar door het toepassen van dans en bewegingstherapie komen de problemen en miscommunicatie vanzelf naar boven. Het is namelijk de bedoeling dat jullie samenwerken en dat kan best lastig zijn. Er wordt zo als het ware een spiegel voorgehouden waarom jullie zo tegen elkaar doen. Dor dit te ontdekken zal jullie relatie weer in een rustig vaarwater komen en de communicatie zal langzaam weer beter worden.

Single therapie

Ook als je alleen bent of als steeds je relatie strandt kun je een therapeut raadplegen. Want vaak heb je geen idee waardoor dit komt. Bij singletherapie ga je samen met de therapeut aan de slag om uit te zoeken wat jouw patroon is in het begin van jouw relatie of wat je tegenhoud als je een leuk iemand tegenkomt. Is het bindingsangst, of ga je er juist te vol in zodat je de ander afschrikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *