Medisch pedicure in Veenendaal

Medisch pedicure Veenendaal

Op zoek naar een medisch pedicure in Veenendaal? Een medisch pedicure bezit specifieke kennis over voetproblemen. Zo worden er in de praktijk van een medisch pedicure mensen behandeld die reuma of diabetes hebben. Ook problemen zoals het hebben van schimmelnagels komt voor. Het doel is om gespecialiseerde behandeling aan te bieden zodat mensen de juiste zorg kunnen krijgen die geschikt is voor hun voeten. Voeten dragen namelijk je lichaam dus het is ook van belang om ze goed te verzorgen. Een medisch pedicure kan ook raad geven om voetklachten te verminderen en  om pijn in de voeten te verlichten.

Verschillende soorten behandelingen bij medisch pedicure

Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk wanneer je naar een medisch pedicure toegaat. Ook hebben sommige medisch pedicures een bepaalde specialisatie. Denk bijvoorbeeld aan de diabetische voet of de reumatische voet. Bij iemand die diabetes heeft is het zaak om extra goed voor de voeten te zorgen. Er kunnen namelijk nogal wat complicaties bij komen kijken zodra iemand diabetes heeft. Zo kan er sprake zijn van een verminderde bloedtoevoer naar de voeten toe. Het gevolg is dat wonden aan de voet minder goed kunnen genezen. Ook kan het zijn dat het gevoel in de voet verdwijnt. Dan wordt het lastiger om eeltvorming op te merken omdat je het simpelweg niet voelt. Verder kan het zo zijn dat de huid verandert bij mensen met diabetes. Dan kan de huid op de voet gaan schilferen. Ook is het zo dat mensen met diabetes meer kans hebben op infecties. Hierbij kun je dus denken aan schimmelinfecties en kalknagels.

Specialistische zorg bij de diabetische voet

Andere problemen waar iemand met diabetes last van kan hebben is een vergroeiing van de voet. Sommige voetspieren kunnen namelijk uitvallen wat vergroeiing tot gevolg heeft. Omdat de diabetische voet specifieke zorg vereist, wordt er dan ook samengewerkt met podotherapeuten. Er wordt dan een behandelplan opgesteld waarbij er overleg is geweest met de medisch pedicure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *