Wat kan een osteopaat in Venlo voor je doen?

osteopatie

Heb je al eens gehoord van osteopathie? Dit is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het herstel van de balans in je lichaam. Het werkt heel goed bij pijnklachten, onrust en spanningen. Je kunt door het hele land terecht voor zo’n behandeling, bijvoorbeeld bij een osteopaat in Venlo. De behandeling doet geen pijn, met zachte handgrepen voelt de osteopaat waar er belemmeringen bestaan in de vloeistofstroom in je lichaam. Ook kan deze voelen of er organen of weefsels als het ware ‘vast zitten’. Bij elke in- en uitademing moeten al je organen namelijk in een vloeiende beweging meebewegen. Is dat niet het geval dan zal jouw osteopaat in Venlo ze voorzichtig losmaken door met diens handen het orgaan als het ware te sturen. Je merkt dat hij dat doet op je ademhaling, en dat je er echt meer ruimte door krijgt.

Jouw osteopaat in Venlo behandelt je lichaam in zijn geheel

Het belangrijkste aspect aan osteopathie is dat het lichaam als geheel wordt gezien. De oorzaak van jouw klacht kan namelijk heel erg anders zitten dan waar de klacht zich bevindt. Pijn in de nek kan bijvoorbeeld komen door iets in de onderrug, en lage buikpijn kan gerust van je longen komen, die een stuk hoger zitten. Jouw osteopaat in Venlo behandelt en controleert dus het gehele lichaam op bewegingsbeperkingen, en heft deze indien nodig op. Hij of zij kan zelfs meer ruimte creëren in je hoofd, simpelweg door te voelen of de hersenen vrij liggen en of de doorbloeding goed verloopt. Het is een heel bijzonder beroep.

Osteopaat in Venlo voor kinderen en baby’s

Osteopathie is er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s. Welke osteopaat in Venlo je ook kiest, je kunt er dus ook met je kleintjes terecht. Voor baby’s kan een behandeling zelfs weldadig zijn, zeker als je een zware bevalling hebt gehad. Veel huilbaby’s zijn al met één behandeling geholpen, dus stel het zeker niet uit als je kindje veel huilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *